NOTA PREMSA GUANYEM EIVISSA RECOLZAMENT ONG PROACTIVA OPEN ARMS

Guanyem Eivissa demanarà als ajuntaments que donin suport al treball de salvament que desenvolupa la ONG Proactiva Open Arms i a totes les persones voluntàries que estan salvant vides al Mediterrani.

La formació municipalista, Guanyem Eivissa, presentarà mocions als municipis d’Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Josep de sa Talaia després de que les autoritats italianes retinguessin temporalment el vaixell Catània de Proactiva Open Arms i els acusés de ser una organització criminal que afavoria la immigració il·legal.

La moció que es presentarà a proposta de SOS Refugiados, demanarà que els ajuntaments mostrin el seu suport al treball de salvament que desenvolupa Proactiva Open Arms i les persones voluntàries procedents de tot l’estat espanyol, sol·licitant a les autoritats italianes que no tornin a retindre cap vaixell ni a limitar la seva tasca de rescat, axí com la intervenció del govern espanyol en protecció dels drets de l’ONG i les persones que naufraguen en alta mar, demanant a la fiscalia de Ragunia i Catania la retirada de les acusacions als tripulants del vaixell de l’ONG espanyola.

El capità del vaixell de Open Arms i la coordinadora de la missió s’enfronten a penes que poden arribar als quatre anys de presó, en lloc dels set inicials, després de la desestimació del delicte per associació criminal, i a una sanció de fins a 15.000 euros per cada immigrant desembarcat a Itàlia. Malgrat el vaixell ha estat alliberat aquests darrers dies l’amenaça contra els tripulants segueix.

Des de Guanyem Eivissa han volgut lloar la feina que realitza la ONG Open Arms i tots els voluntaris que rescaten vides davant la passivitat dels governs europeus i l’incompliment d’acollida de refugiats siris. Després dels atacs conjunts dels EEUU, Gran Bretanya i França a Síria,  és més necessària que mai l’acollida de les persones que pateixen una situació de guerra com la que hi ha en l’actualitat.

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content