Guanyem Eivissa demanarà als ajuntaments que donin suport al treball de salvament que desenvolupa la ONG Proactiva Open Arms i a totes les persones voluntàries que estan salvant vides al Mediterrani.

La formació municipalista, Guanyem Eivissa, presentarà mocions als municipis d’Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Josep de sa Talaia després de que les autoritats italianes retinguessin temporalment el vaixell Catània de Proactiva Open Arms i els acusés de ser una organització criminal que afavoria la immigració il·legal.

La moció que es presentarà a proposta de SOS Refugiados, demanarà que els ajuntaments mostrin el seu suport al treball de salvament que desenvolupa Proactiva Open Arms i les persones voluntàries procedents de tot l’estat espanyol, sol·licitant a les autoritats italianes que no tornin a retindre cap vaixell ni a limitar la seva tasca de rescat, axí com la intervenció del govern espanyol en protecció dels drets de l’ONG i les persones que naufraguen en alta mar, demanant a la fiscalia de Ragunia i Catania la retirada de les acusacions als tripulants del vaixell de l’ONG espanyola.

El capità del vaixell de Open Arms i la coordinadora de la missió s’enfronten a penes que poden arribar als quatre anys de presó, en lloc dels set inicials, després de la desestimació del delicte per associació criminal, i a una sanció de fins a 15.000 euros per cada immigrant desembarcat a Itàlia. Malgrat el vaixell ha estat alliberat aquests darrers dies l’amenaça contra els tripulants segueix.

Des de Guanyem Eivissa han volgut lloar la feina que realitza la ONG Open Arms i tots els voluntaris que rescaten vides davant la passivitat dels governs europeus i l’incompliment d’acollida de refugiats siris. Després dels atacs conjunts dels EEUU, Gran Bretanya i França a Síria,  és més necessària que mai l’acollida de les persones que pateixen una situació de guerra com la que hi ha en l’actualitat.

Skip to content