NOTA DE PREMSA ZONIFICACIÓ TURISTICA

Guanyem Eivissa vol reafirmar la seva postura en contra de la zonificació turística presentada avui al Consell d’Eivissa i es manté ferm en què no es pugui permetre cap nova llicència de lloguer turístic a habitatges residencials de cap tipus a l’illa d’Eivissa, tal com va decidir al seu Plenari Extraordinari del passat dissabte dia 19 de maig, i tal com ha estat la seva postura en el tema des de el primer minut de la legislatura.
Al mateix temps, vol rebutjar les declaracions que tant PSOE com PP han fet als darrers dies envers Guanyem Eivissa, amb acusacions i amenaces, traslladant la responsabilitat a Guanyem de permetre el lloguer vacacional a tot arreu si no s’aprovaba la zonificació proposada pel PSOE.


Des de Guanyem Eivissa rebutgem una proposta de zonificació treballada de manera unilateral i d’esquena no solament als seus socis de Govern, sinó també, i el que és més greu, d’esquena a la immensa majoria de la societat eivissenca que ha dit prou a la utilització de l’habitatge com un negoci. Un negoci que enriqueix a molt pocs i perjudica la majoria.
L’habitatge és un dret i no pot ser mai un element especulatiu lligat a la indústria turística. Mai. Enlloc. Per tant, des de Guanyem Eivissa volem demanar al grup socialista del Consell que accepti la nostra contraproposta de presentar una zonificació que prohibeixi el lloguer turístic a tota l’illa, tant en habitatges unifamiliars com plurifamiliars, tant en sòl rústic com en urbà, com hem proposat i hem aconseguit aprovar per majoria a Vila i a Santa Eulària. Es el que a dia d’avui Eivissa necessita. Tenim temps i ens trobaran en el camí.


Confiem en el fet que, si tan segurs està el partit socialista que amb la seva proposta de zonificació no hi haurà, en la pràctica, cap nova llicència, tampoc li suposarà cap problema votar una proposta de zonificació que, tant al paper com en la pràctica, garanteix veritablement que el nombre de places de lloguer turístic no creixi.

Però avui no només no ha volgut ser escoltada la nostra proposta, sinó que a més no han deixat intervenir al nostre representant electe al ple i per tant no s’ha pogut escoltar la veu i el sentit del nostre vot.

Per finalitzar dir que com a conseqüència d’aquesta falta de diàleg  potser els eivissencs ens haurem d’empassar les 22.000 places turístiques que va aprovar el PP la passada legislatura, i tot per mor de la irresponsabilitat per part del PSOE de portar a votació al Ple un tema tan important com és aquest sense haver-ho consensuat abans.

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Ves al contingut