GUANYEM SANTA EULÀRIA DENUNCIA EL REGAL DE 7 ANYS EXTRA DE CONCESSIÓ A AQUALIA PER INCOMPETÈNCIA DE L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

Després de 10 anys des de l’inici del procés de municipalització i gairebé 5 després de la creació d’una comissió ad hoc per tractar la gestió de l’aigua, l’Ajuntament regala 7 anys extra de concessió a Aqualia per manca de preparació i incapacitat de gestió.

Al Ple d’avui, dia 2 d’agost, la majoria absoluta del PP a l’Ajuntament de Santa Eulària ha aprovat prorrogar en 7 anys més la concessió del servei d’abastiment d’aigua en mans d’Aqualia des de finals dels 70.

Aquesta pròrroga s’ha justificat en la presumpte incapacitat de l’Ajuntament de fer front a l’entrada de l’aigua de la dessaladora a la xarxa. L’equip de govern admet que no està en disposició dels elements necessaris ni per a gestionar el servei de forma directa, que és la fórmula que sempre ha defensat Guanyem Santa Eulària, ni per a redactar un plec de condicions per a una nova licitació. Donat que fa més de 10 anys que l’Ajuntament ha anat comprant les diferents xarxes del municipi, que fa gairebé 5 anys que es va crear una comissió dedicada exclusivament a aquest tema després d’una proposta del nostre regidor Mariano Torres (en aquells moments com a regidor d’ExC) i que fa anys que s’espera la posada en marxa de la dessaladora, aquesta situació d’incapacitat de l’Ajuntament només es pot explicar per l’incompetència de l’equip de govern.


Com a resultat d’aquesta actuació negligent, s’allargarà la concessió a Aqualia fins a l’any 2025, una concessió de gairebé 50 anys amb un volum de negoci que ha anat creixent exponencialment a base de compra de pous i xarxes per part de l’Ajuntament (més de 13 milions d’euros invertits) i que han estat explotats pel concessionari per la via de les encomanes de gestió. Un negoci rodó i amb risc zero per a un concessionari més aviat poc exemplar.

La contraprestació que l’equip de govern afirma haver aconseguit per part del concessionari són unes inversions (gairebé la meitat a costa de la factura dels veïns del poble) que fa anys que s’haurien d’haver realitzat, però que Aqualia es va negar a realitzar fins que l’Ajuntament acceptés les seves condicions. Un xantatge en tota regla.

Skip to content