NOTA DE PREMSA GUANYEM SANTA EULÀRIA – PRÒRROGA AQUALIA

GUANYEM SANTA EULÀRIA DENUNCIA EL REGAL DE 7 ANYS EXTRA DE CONCESSIÓ A AQUALIA PER INCOMPETÈNCIA DE L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

Després de 10 anys des de l’inici del procés de municipalització i gairebé 5 després de la creació d’una comissió ad hoc per tractar la gestió de l’aigua, l’Ajuntament regala 7 anys extra de concessió a Aqualia per manca de preparació i incapacitat de gestió.

Al Ple d’avui, dia 2 d’agost, la majoria absoluta del PP a l’Ajuntament de Santa Eulària ha aprovat prorrogar en 7 anys més la concessió del servei d’abastiment d’aigua en mans d’Aqualia des de finals dels 70.

Aquesta pròrroga s’ha justificat en la presumpte incapacitat de l’Ajuntament de fer front a l’entrada de l’aigua de la dessaladora a la xarxa. L’equip de govern admet que no està en disposició dels elements necessaris ni per a gestionar el servei de forma directa, que és la fórmula que sempre ha defensat Guanyem Santa Eulària, ni per a redactar un plec de condicions per a una nova licitació. Donat que fa més de 10 anys que l’Ajuntament ha anat comprant les diferents xarxes del municipi, que fa gairebé 5 anys que es va crear una comissió dedicada exclusivament a aquest tema després d’una proposta del nostre regidor Mariano Torres (en aquells moments com a regidor d’ExC) i que fa anys que s’espera la posada en marxa de la dessaladora, aquesta situació d’incapacitat de l’Ajuntament només es pot explicar per l’incompetència de l’equip de govern.


Com a resultat d’aquesta actuació negligent, s’allargarà la concessió a Aqualia fins a l’any 2025, una concessió de gairebé 50 anys amb un volum de negoci que ha anat creixent exponencialment a base de compra de pous i xarxes per part de l’Ajuntament (més de 13 milions d’euros invertits) i que han estat explotats pel concessionari per la via de les encomanes de gestió. Un negoci rodó i amb risc zero per a un concessionari més aviat poc exemplar.

La contraprestació que l’equip de govern afirma haver aconseguit per part del concessionari són unes inversions (gairebé la meitat a costa de la factura dels veïns del poble) que fa anys que s’haurien d’haver realitzat, però que Aqualia es va negar a realitzar fins que l’Ajuntament acceptés les seves condicions. Un xantatge en tota regla.

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content