Josep Antoni Prats, cap de llista d’Ara Eivissa a Sant Josep

L’Assemblea d’Ara Eivissa al municipi de Sant Josep de sa Talaia ha elegit per unanimitat a l’actual regidor d’aquesta formació, Josep Antoni Prats, com a cap de llista per a les eleccions municipals del 28 de maig

Prats ha estat al llarg d’aquest darrer mandat (2019-23), regidor a l’oposició en el consistori josepí. Des d’aquest càrrec s’ha mantingut crític amb l’equip de govern (PSOE-Unides Podem), que no ha estat capaç de portar endavant polítiques autènticament progressistes en molts aspectes i que tampoc ha sabut actuar repartint les inversions de forma justa per tot el territori. Afirma Prats que “el propi alcalde (Angel Luis Guerrero) reconeix que la zona de Sant Jordi ha estat totalment mancada d’inversions quan diu que en els propers anys “toca” invertir allí”. Ara Eivissa ha reclamat insistentment en tots els debats pressupostaris i en altres ocasions inversions a Sant Jordi, però aquestes pràcticament no han arribat.

Ara Eivissa considera que la seua opció és més necessària que mai, ja que és l’única garantia que es puguin aplicar polítiques autènticament progressistes a l’Ajuntament de Sant Josep, davant la inacció del govern PSOE-UP i les múltiples amenaces que representaria un govern de coalició entre PP i Vox.

Entre molts altres aspectes, Ara Eivissa vol ser la garantia d’una distribució equilibrada per tot el municipi dels recursos, i recorda que en aquest mandat tocarà prendre decisions urbanístiques molt importants, amb la tramitació del Pla General i dels Plans Especials dels nuclis tradicionals, que porten anys esperant la seua tramitació definitiva.

Com a formació especialment preocupada per l’entorn, Ara Eivissa vol que s’inverteixi de veres en aconseguir millorar molts aspectes dins el Parc Natural de ses Salines, un aspecte en el què tant l’actual govern municipal com el govern del Consell han fracassat els darrers anys, quan han estat incapaços de portar endavant projectes llargament tramitats, com els que havien de suposar el desmantellament de xarxes elèctriques aèries.

En definitiva, Ara Eivissa vol ser la garantia d’aplicació de polítiques de defensa del territori i de defensa dels nostres senyals d’identitat. És la força política necessària per evitar majories de dreta i ultradreta i per donar un nou impuls al municipi de Sant Josep.

Josep Antoni Prats és geògraf, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Exerceix com a docent al Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears i com a professor d’educació secundària a l’IES Sant Agustí. És conegut per diverses feines de divulgació del coneixement del territori de les Pitiüses, durant anys preparant i guiant sortides, fent articles en premsa escrita i recentment també col·laborant en alguns programes de ràdio i televisió. Ha publicat diverses obres de temàtica geogràfica i cartogràfica i, entre altres tasques científiques, és cap d’àrea de geografia de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. Fou regidor en els temps del Pacte Progressista, i va formar part, com a tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, del primer govern progressista del municipi (2007-2011).

L’acompanyaran en la llista municipal un molt bon equip de dones i homes amb compromís i preparació, que seran presentats properament.

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content