Guanyem Eivissa promourà una candidatura insularista d’esquerres a les eleccions de 2019

Guanyem promourà una candidatura insularista d’esquerres a les institucions eivissenques amb les persones i un projecte per davant de les quotes.

El plenari de Guanyem Eivissa ha decidit rebutjar l’única oferta que ha rebut de Podem per formar llistes conjuntes a les properes eleccions, en la sessió plenària celebrada aquest passat dissabte. Els militants de Guanyem han valorat per majoria que aquesta oferta relega a la irrellevància els que durant els últims anys han set garantia de progrés a les institucions eivissenques, atès que Podem reservava pels seus qualsevol lloc a les llistes amb opció de sortida. A més, a les reunions amb els diferents grups, ni tan sols s’ha arribat a parlar de programa ni propostes, perquè els interlocutors en tot moment han volgut negociar només noms i llocs a les llistes. Més que confluir, les bases de Guanyem han entès que el que se’ls plantejava era ser assimilats i diluir-se en unes candidatures imposades. Els militants han decidit que acceptar el paper secundari que se’ls vol donar suposaria desaparèixer.

L’únic argument que s’ha ofert per seduir a Guanyem és que les enquestes no deixen cap altre opció, com si no fes falta escoltar el que pensen els ciutadans de la feina que s’ha fet en aquests anys en l’única enquesta que compta: el proper 26 de maig. Guanyem Eivissa sempre s’ha definit com una formació insularista d’esquerra, de caràcter assembleari, oberta, i compromesa, per sobre de tot, amb la defensa dels interessos de la classe treballadora d’Eivissa, la igualtat, el benestar social i mediambiental dels seus ciutadans, el territori, la cultura i el català com la llengua pròpia de les nostres illes.

Guanyem Eivissa sempre ha treballat per servir d’instrument transformador de les polítiques que durant anys han danyat aquests interessos, i ho ha fet sempre des d’un esperit propositiu, dialogant i constructiu, col·laborant amb aquelles forces polítiques que busquessin fins comuns als nostres. Guanyem reafirma la vigència del projecte d’esquerres que va portar aquesta confluència a estar present a totes les institucions eivissenques en 2015. Per això seguim amb la ma estesa per treballar per unes candidatures d’unitat que evitin fragmentar el vot progressista a les nostres illes amb igualtat de tots els socis i liderades per les persones més preparades.

Malauradament aquesta no és la proposta que havia de permetre una nova confluència que parés el preocupant ascens del vot feixista, però des de Guanyem farem la nostra part per a frenar a la dreta abans que no torni a gangrenar les nostres institucions. Ho farem amb projectes il·lusionants per a la ciutadania i amb propostes pensades per seguir avançant com una societat moderna i integradora, respectuosa del nostre territori i engrescada amb un canvi que no es pot quedar a mitges.

Malgrat que lamentem l’absència d’Esquerra Unida a aquesta coalició, estem molt orgullosos i il·lusionats de compartir, amb la resta d’esquerra d’Eivissa amb les que esperem unir forces, un projecte il·lusionant capaç de representar la voluntat dels ciutadans compromesos amb la seva illa, la seva gent, la seva cultura, la seva medi ambient i el seu benestar, per sobre dels interessos particulars dels que volen atemptar contra la seva identitat, la seva sostenibilitat i el seu futur.

Ens posem en marxa.

Pots veure la notícia a Diario de Ibiza i Periódico de Ibiza.

 

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content