2/9/2015

Esquerra Republicana, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera, Proposta per les Illes-PI, PSOE, Partido Popular, Podemos i Gent per Formentera, entre d’altres, hem signat un compromís per la declaració de la mar Mediterrània com a zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs en un acte organitzat per la plataforma Eivissa Diu No, Eivissa Anti Petrolífera i Aliança Mar Blava.

A més, l’acord també contempla que els representants polítics també es comprometen a aprovar a les Corts Generals una Llei de Declaració del Mediterrani espanyol com a Zona Lliure de Prospeccions Petrolíeras, així com a oposar-se “activament” a tots els projectes d’exploració d’hidrocarburs, en qualsevol de les seves fases, a l’entorn de Balears i donar suport públicament i amb les seves actuacions polítiques en tots els seus àmbits d’actuació la consecució d’una Llei de Declaració del Mediterrani espanyol com a Zona Lliure de Prospeccions Petrolíferes.Els representants polítics han signat el document en què es comprometen a aprovar una “moratòria d’efecte immediat a la presentació de nous projectes de recerca, exploració i explotació d’hidrocarburs” en el Mediterrani espanyol, a la revocació dels permisos d’investigació d’hidrocarburs actualment concedits, a l’acabament i arxiu definitiu dels expedients de permisos d’investigació d’hidrocarburs en tramitació ia la prohibició dels projectes d’exploració d’hidrocarburs que estan en tràmit.

Per al portaveu d’Eivissa Anti Petrolífera, Octavio Pertot, aquest compromís significa convertir una “exigència ciutadana en un compromís polític”. “Al cor d’aquest document hi ha la voluntat de tota la societat balear que s’ha oposat de manera conjunta i unànime des de tots els àmbits”, ha apuntat.

Javier Gómez, de l’Aliança Mar Blava, ha assenyalat que, tot i la retirada del projecte de Cairn Energy, hi ha més propostes que amenacen el nostre litoral, com són els projectes previstos per Schlumberger, que està realitzant la tramitació d’una manera que es pot considerar il·legal a l’incomplir els terminis establerts.

El col·lectiu ha assegurat que temen que totes aquestes “petites batalles” per aconseguir que les diferents declaracions d’impacte mediambiental negatives es converteixi “en el conte de mai acabar” i que les amenaces persisteixin en el temps, d’aquí la intenció d’arrencar un compromís polític per a la declaració d’una Mediterrània lliure de prospeccions.

A l’acte hi han assistit nombrosos representants dels partits polítics així com representants del GEN-GOB i Amicsde la Terra, entre d’altres.

Des d’Eivissa Diu No també aposten per la promoció de les energies renovables, demanant que aquest sigui el model energètic de les nostres illes.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Skip to content