Ara Eivissa: Una alternativa eivissenquista i d’esquerres

Quatre anys després ens trobem a les portes que el sobiranisme social i ecologista torni a ser essencial a l’hora de revalidar majories progressistes que desenvolupin polítiques d’esquerres arrelades a la terra. Aquesta opció que en el 2015 representava Guanyem per al 2019 es presenta dins la coalició Ara Eivissa en la qual sumem al costat d’Esquerra d’Eivissa i EQUO.

Vuit-centes paraules no donen per a desenvolupar el programa, però si per a definir quin tipus de proposta volem i oferim. Un programa que està basat en la defensa i millora dels drets socials adquirits i en perill no només pel ‘trifachito’ sinó també pel liberalisme econòmic disfressat de socialisme, i en la defensa de la nostra terra, llengua i cultura, també amenaçat per tot això.

Però sí, sí que puc acabar desenvolupant dos dels punts més bàsics del programa per al municipi d’Eivissa que és on em presento. El gravíssim problema d’accés a un habitatge digne que pateixen gran part dels nostres veïns només té possibilitats de solució si s’apliquen diverses mesures paral·leles, entre les quals hi ha prioritàriament que l’Estat central habiliti als Ajuntaments per a regular els preus dels lloguers, incrementar l’acció inspectora sobre el lloguer turístic il·legal i al mateix temps obrir línies d’ajuts, subvencions i incentius fiscals tant a propietaris perquè posin els seus pisos en el mercat regulat com per als quals necessitin ajuda per a accedir a un d’aquests habitatges. La ciutat d’Eivissa no pot créixer més, més maó no facilita l’accés a un pis, només entrega més carn als taurons especuladors.

Un altre punt primordial per a nosaltres és seguir el camí ja iniciat de modernització i millora dels serveis socials municipals. Uns serveis que han d’ampliar les seves línies d’actuació, canviar el model assistencial per a convertir-se en un model preventiu. Per això mateix, és imprescindible convertir-los en serveis essencials per a assegurar que es cobreixin les ràtios de professionals imprescindibles perquè tota la ciutadania que així ho requereix trobi la resposta adequada per part del seu ajuntament.

Per al 26 de maig del 2019 Ara Eivissa és l’única opció que vol evitar que el camí iniciat en el 2015 a Vila no arribi a un carreró sense sortida ni continuació, la barrera necessària per impedir que tornin les polítiques liberals del ‘tot per a uns i res per a gairebé tots’.

Article extret de L’altra Mirada (07/05/2019).

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Ves al contingut