Ara Eivissa presenta a Santa Eulària una llista de gent compromesa a derrotar la dreta

Aquesta podria ser la vegada que la dreta perdés el seu feu més antic a l’illa d’Eivissa, i part del mèrit serà de la feina d’oposició que han fet aquests últims anys el cap de llista d’Ara Eivissa a Santa Eulària, José Sánchez Rubiño, i la seva número 2 a la llista, Isa Aguilar, al sí de Guanyem. Tots dos treballaran per seguir sent la ma esquerra que li faltava a la única Corporació local que mai ha deixat de governar la dreta conservadora. Fruit de la seva feina, Santa Eulària disposa d’uns incentius fiscals a la instal·lació de plaques solars que no es donen a la resta de l’illa.

També a proposta dels regidors que lideren la llista d’Ara a la Vila des Riu, aquest any s’han donat els primers ajuts per al lloguer dels joves, no tant sols per a la seva compra, com feia abans el PP. «Amb molt poc èxit fins ara», comenta Rubiño, «perquè gairebé tota la partida quedava per repartir». Senyal que no s’ajustaven al que els mateixos veïns demandaven. «El repte d’Ara és allargar els ajuts més enllà dels dos primers mesos que paga avui l’Ajuntament».

«Perquè al PP li agrada i sempre li ha agradat el ciment, per molt que miri de tapar-ho». Com s’està veient al cas que s’ha conegut aquests dies de Cala Pada. «Vicent Marí diu que rebaixa el sostre de població d’una zona que fins ara era un bosc, però el que no explica la dreta es que volen canviar aquests pins per places turístiques, amb el que això implica de trànsit i remor a una zona molt tranquil·la i gairebé verge del municipi», afegeix el cap de llista, que presenta aquesta nit als veïns en un acte al restaurant Can Xarc de Santa Eulària.

«Tant li fan al PP les advertències de la Comissió Balear de Medi Ambient de que no es pot edificar més sense tenir l’aigua assegurada, a base de modificacions de les normes subsidiàries, amb molt menys control ambiental, es va omplint de ciment el nostre municipi», considera Sánchez, que per això es compromet a redactar «un Pla General d’Ordenació Urbana amb totes les garanties» per evitar que Santa Eulària segueixi exposada al desgavell.

José Sánchez Rubiño, graduat en Turisme que ha dedicat la seva trajectòria professional al sector aeri i porta el departament de formació i seguretat aeroportuaria d’una empresa d’aviació executiva, va deixar fa dos anys el partit que va ajudar a implantar a Eivissa, Podem, per integrar-se en l’aposta municipalista de Guanyem, ara al sí de la coalició Ara Eivissa.

Isa Aguilar, treballadora del sector aeri, l’acompanya també en aquesta etapa, després de formar equip a l’oposició aquests quatre anys i amb la confiança d’acabar amb l’hegemonia de la dreta a Santa Eulària.

El tercer de la candidatura és Germán Calle, un reconegut activista molt compromés amb el medi ambient marí i que ha estat especialment implicat en moviments com Eivissa Antipetrolífera y Eivissa diu No. Ha estat voluntari d’Amics de la Terra i altres moviments com SOS Refugiados, Guardians de la Posidònia i Ibiza Conciencia. El número 4 de la llista és per Esteban Morelle, investigador en Dret Ambiental i militant progressista procedent del País Valencià però que ha seguit el seu activisme a l’illa on ha format la seva família.

La resta de membres de la candidatura són Maribel Rodríguez (5), Mónica Álamo (6), Emilio Oliveras (7), Belinda Matteini (8), el veterà regidor progressista de Santa Eulària Mariano Torres (9), Xavier Suárez (10), Eva Gallego (11), Ferran Martí (12), Antonia Torres (13), Vicent Pau Joan (14), Bàrbara Perelló (15), Alejandro  Torres (16), Cecília Llatje (17), Ana de la Cruz (18), Joan Blasco (19), Inés Tur (20) i tanca la llista Ferran Moreno (21), reconegut exjutge de Pau de Santa Eulària.

Eivissa, 9 de maig de 2019.

Font: Ara Eivissa.

Notícia publicada al Nou Diari (09/05/2019).
También puedes leer aquí la notícia del Diario de Ibiza en castellano (09/05/2019).

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content