Ara Eivissa lamenta que PSOE i Podemos hagin impedit la protecció de les APR d’Eivissa

Comunicat de premsa:

Ara Eivissa considera una passa positiva però insuficient l’acord del Govern de les Illes Balears que permetrà evitar determinades urbanitzacions, però lamenta profundament que Eivissa hagi quedat exclosa de la protecció de les Àrees de Protecció de Risc per les pressions de PSOE i Podem. S’ha perdut una oportunitat històrica de preservar el sòl rústic dins àrees de risc potencial d’inundació, erosió o incendis.

La formació ecologista fa una crida a enfortir el projecte de caire insularista per tal de protegir els interessos propis de l’illa. Denunciem l’actitud del PSIB de cedir en la protecció de l’illa d’Eivissa i la mirada cap a un altre costat de Podemos per donar suport a la retirada de la protecció en rústic per part del PSIB.

Com ja és conegut, en les negociacions d’última hora que es produïren ahir entre els partits que formen part del Govern de les Illes Balears, les postures de PSOE i Podemos varen provocar que la nova normativa de protecció territorial que s’ha d’aprovar deixi fora a Eivissa del punt concret que preserva de l’edificació les anomenades APR (Àrees de Protecció de Risc), que recordem que són aquelles que mereixen una especial consideració perquè és on es concentren els perills de riscos com els incendis, les esllavissades, l’erosió, les inundacions…

Des d’Ara Eivissa consideram que aquestes zones especialment sensibles del nostre territori haurien d’estar preservades de l’edificació i l’especulació urbanística, i lamentam profundament l’actitud d’aquestes forces polítiques que estan impedint que això pugui ser realitat, alineantse una vegada més amb la dreta a l’hora de no defensar el medi ambient. Eivissa és l’illa que més necessita acabar amb tendències d’especulació en sòl rústic per treballar vertaderament per un canvi de model econòmic i no continuar amb la construcció i explotació de la terra com a mercaderia turística, en comptes de protegir els usos que li son propis.

Es posa de manifest, una vegada més, la necessitat d’una força progressista pròpia d’Eivissa que defensi els interessos de tots aquells que volem protegir el nostre territori, mantenir els nostres senyals d’identitat i ser presents a l’hora de les grans decisions que es prenen a nivell de Govern i de Parlament. En aquesta ocasió, altra vegada, ningú ha defensat els interessos del territori d’Eivissa. Aquest fet, demostra la necessitat d’enfortir un projecte insularista i ecologista per defensar els interessos d’Eivissa davant el govern i el Parlament balears. PSOE i Podemos no ho fan i perpetuen la destrucció del territori i defensen interessos privats i no col·lectius al sòl rústic.

Des de la nostra formació feim una crida a ampliar el projecte a totes les persones amb sensibilitat ecologista i insularista i a la gent que ha participat històricament dels moviments en defensa del territori d’Eivissa. S’ha perdut una oportunitat i no ha de tornar a passar pel fet de no tenir un projecte que ens defensi.

 

Eivissa, a 23 de maig de 2020

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Ves al contingut