Roser Alenyar, candidata d'Ara Eivissa a l'alcaldia de Sant Antoni

Ara Eivissa aposta a Sant Antoni per una llista jove, de gent implicada i reivindicativa

La candidatura d’Ara Eivissa a Sant Antoni aspira a retornar a la gent de Portmany la il·lusió i la confiança en el canvi que ha perdut força pels sotracs del primer govern d’esquerres al municipi. Per això la coalició presenta un equip de persones arrelades a la comunitat, implicades en el seu teixit associatiu i animades a recollir la torxa del municipalisme i les polítiques centrades en les persones, davant la falta d’alternatives de progrés i amb la voluntat de seguir liderant el canvi que a Sant Antoni es va gestar des del carrer.

Aquesta il·lusió és compartida començant per qui aspira a ser la primera batlessa de Sant Antoni, Roser Alenyar, acostumada a bregar per desenvolupar polítiques i plans inclusius «fins on han permès les mal anomenades polítiques d’austeritat», per a confrontar aquest empobriment general amb les eines al seu abast. Aquesta treballadora social nascuda a Mallorca és una activa eivissenca des de 2005, quan va a arribar a l’illa.

Ha desenvolupat una tasca ingent des del feminisme, com a sindicalista i voluntària de diferents associacions, en l’etapa vital més recent, dintre l’administració pública, on ha desenvolupat la part més reconeguda del seu treball en l’àmbit de les polítiques d’igualtat.

Dóna el pas a la política activa amb la convicció de que «la municipalització dels serveis públics és d’interès general» i la certesa que s’han de fomentar la cultura i la llengua pròpies «com a mitjà de cohesió social», un fet especialment rellevant a un municipi on els problemes de convivència comencen a aflorar.

La implicació en la vida comunitària de Sant Antoni és una constant de fa anys en la vida de Juanjo Costa. Aquest tècnic de manteniment en una empresa de seguretat i instal·lacions és una persona molt arrelada «al teixit associatiu i cultural de l’illa, especialment a Sant Antoni», on sempre ha estat en la defensa de la cultura i les tradicions eivissenques.

També ha estat un agent actiu en l’arena política, on ja va concórrer a les eleccions de 2011 en una coalició progressista, abans de participar en la gestació de la coalició Reinicia Sant Antoni, que ha desaparegut de l’escenari quatre anys després, absorbits els seus quadres públics pel partit majoritari a la Corporació. Per això reprèn la militància a les files d’Ara convençut que «s’ha d’escoltar a les institucions la veu del nostre veïnat, i atendre les seves demandes és més necessari que mai».

El tercer lloc de la llista l’ocupa Jordi Torres, un jove estudiant de disseny d’interiors que és també ferrer i artista conceptual, membre del Jovent Republicà d’Eivissa.

Després de la podòloga Ana Vargas (4) va Vicent Bujosa, auxiliar administratiu que ha treballat tant a l’administració pública com a l’empresa privada. Ha estat implicat «des de sempre» en diferents col·lectius i associacions en defensa dels drets de les persones amb Diversitat Funcional, com és el seu cas, i en tot allò que promocioni la seva autonomia personal en qualsevol àmbit.

La candidatura la completen Juan Carlos Martínez García, Irene Marta Jové, Javier García, Noemí Álamo, Miquel Joan Bonet, Vicent Antoni Torres, Paula Tur, Antoni Costa tur, Susanna Cano, Felip Xavier Fornés, María Ángeles Calvache, Carlos Ribas, Anna Prats, Jaume Collell, Savina Torres i Alberto Bofill.

Eivissa, 8 de maig de 2019
Font: Ara Eivissa

Puedes leer la notícia del Diario de Ibiza en castellano aquí.

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Skip to content