Aprovam la creació d’una marca estable amb Més x Mallorca i Més per Menorca per a les eleccions estatals

Més per Menorca, Més per Mallorca i Ara Eivissa ratifiquen la creació d’una marca estable i conjunta per concórrer a les eleccions estatals

Les assembles de Més per Menorca i MÉS per Mallorca han donat el vist i plau a la creació d’una marca estable i conjunta per concórrer als diferents processos electorals de caire estatal. L’aliança ha estat ratificada per les dues assembles que, posteriorment, decidiran el nom de la coalició que també integrarà a Ara Eivissa, que ja va votar en assemblea la seva adhesió.

L’acord, només es circumscriu a les eleccions estatals. D’aquesta manera, les tres formacions mantindran la seua sobirania, tot i que la nova marca transcendirà dels partits amb la intenció de constituir-se com un partit instrumental, una federació o una coalició. En aquesta nova fórmula es plantejaran unes primàries obertes per implicar a la ciutadania i a les entitats en aquest procés, a més de demanar una recollida de suports per poder conformar una candidatura competitiva que pugui arribar a molts sectors de la nostra societat.

Segons el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, “aquesta és una gran oportunitat per demostrar que som capaços de tenir una veu pròpia a Madrid que defensi els interessos de Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera”. Moll ha destacat que “tenim el dret i l’obligació de defensar el nostre territori davant les administracions que faci falta, que ens escoltin i respectin la nostra autonomia com a poble”. Per acabar, el coordinador de Més per Menorca ha celebrat “la creació d’una aliança ferma que esdevengui una representació real de les Illes Balears i Pitiüses”.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera ha destacat que aquesta “és la primera vegada que plantejam un projecte sòlid i estable amb els partits germans de les altres illes”. Segons el mateix Noguera, aquest és un “projecte aglutinador, plantejat amb temps i sobretot, amb aspiracions per tal que la veu de les Illes Balears i la de la seva ciutadania pugui arribar a Madrid”. El coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que “aquest procés que ara començam ha de servir per fer història després de 40 anys d’injustícies repetides i seguides cap al nostre país”.

En concret, les dues assemblees han aprovat dos documents: el de les bases d’aquest projecte insularista, per una banda, i per l’altra, un decàleg que serà el corpus ideològic d’aquest nou espai polític. En relació amb el decàleg, aquests són els plantejaments que marcaran el corpus ideològic d’aquest nou espai:

  • Sobirania
  • Autogovern
  • Un nou model econòmic
  • Prosperitat compartida
  • Ecologisme polític
  • Cultura, llengua i país
  • Feminisme per la igualtat
  • Democràcia
  • Confederalisme
  • Agenda Europea

Vols participar?

Som una formació transparent. Omplint aquest formulari rebràs tota la informació d’Ara Eivissa. També pots contactar amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Som una formació oberta. Omplint aquest formulari tindràs veu i vot a les assemblees i podràs participar del Grup del teu municipi. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres a araeivissa@gmail.com

Ves al contingut